Over

1011862_670362442978441_448018506_n

Ik ben Lotte Plomp, een 23-jarige studente uit Almere. Toen ik 14 jaar was besloot ik om vegetariër te worden. De reden was dat ik al die nare filmpjes zag over de bioindustrie die zich toen over het internet verspreidde. Naarmate ik ouder werd, kwamen er ook andere redenen bij. Een hiervan is dat vegetarisch eten ook goed is voor het milieu. Om vegetarisch eten te produceren is veel minder landoppervlak, water en transport nodig. Een paar feitjes op een rij:

– 42% van de Nederlanders eet elke dag vlees en 81% minstens 5 dagen per week.
– “Een vegetariër in een SUV is milieuvriendelijker dan een vleeseter op de fiets”
– Een vegetarisch menu bespaart dagelijks 5,7% energie
– Nederlands vlees wordt veel geëxporteerd: 70% van de Nederlandse vleesproductie gaat naar het buitenland. Ongeveer 96 miljoen mensen voornamelijk binnen Europa eten jaarlijks Nederlands vlees.
– Je bespaart dierenlevens, en daarmee dierenleed. Een vegetariër bespaart gemiddeld 727 dieren in zijn hele leven.
– De veehouderij draagt wereldwijd voor 18% bij aan de uitstoot van broeikasgassen als CO2, methaan en lachgas – evenveel als de transportsector. Eén koe stoot jaarlijks net zoveel broeikasgassen uit als 4,5 auto’s, ofwel het rijden van 70.000 km.
– Voor elke kilo vlees heeft het dier wel 2 tot 10 kilo voer gegeten. We kunnen veel meer mensen voeden als we direct het graan en de soja eten.
– Voor 1 kilo dierlijk eiwit is zo’n 5 kilo plantaardig eiwit nodig. Zodoende wordt gigantisch veel voedsel verspild aan veevoer.

Omdat vegetarisch eten niet altijd makkelijk is, heb ik deze blog gemaakt. Ik wil iedereen die vegetariër is inspireren om heerlijke gerechten te maken! Naast vegetarische recepten, zal ik ook schrijven over glutenvrije recepten, natuurlijke en diervriendelijke verzorgingsmiddelen en gezondheid.

Lotte

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s