Havermout met appel en kaneel

havermout appel kaneel rozijnen
Deze kom havermout is net een appeltaartje! En wie wil er nu geen appeltaart als ontbijt?

Wist je dat havermout:
… glutenvrij is?
… je bloedsuikerspiegel in balans houdt?
… de koolhydraten heel langzaam afgeeft waardoor je lang energie hebt?

… vol zit met vezels, eiwitten, antioxidanten, zink en vitamine b11?

Ingrediënten (1 persoon)
1 appel
40 gram havermout
200 ml water of (amandel)melk
Handje rozijnen
Kaneel

Zo maak je het:
Breng het water of de melk aan de kook in een klein steelpannetje. Zodra het kookt voeg je de havermout toe. Laat het voor 2 minuten zachtjes doorkoken, en roer regelmatig. Snijdt ondertussen de appel in hele kleine stukjes.

Zet het vuur uit en voeg de kaneel, appel en rozijnen toe en roer goed door. Zet vervolgens de deksel op de pan en laat het voor 2 minuten staan. Hierdoor word de appel en de rozijnen lekker zacht en kan de kaneel zich goed mengen.

Schep de pap in een kom en genieten maar!
havermout appel kaneel rozijnen

Advertenties

5 gedachtes over “Havermout met appel en kaneel

  1. Hoi Lotte,

    Toen ik je blog net weer wilde opzoeken via mijn interacties kwam ik bij een oud adres terecht (vegetarischparadijs). Ik denk dat er ergens in je instellingen dus nog iets verkeerd staat, waardoor mensen dan op een niet-bestaand adres belanden, wat natuurlijk zonde is ;).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s