Gezonde mueslirepen (Zonder suiker)

gezonde mueslireep zonder suiker vegetarisch

Het is alweer 2015 en ik heb mezelf (weer) voorgenomen om gezonder te eten. Dus minder suiker en verzadigde vetten en meer van moeder natuur genieten! Dit recept bestaat dan ook uit alleen maar natuurlijke ingrediënten. Mueslirepen uit de supermarkt lijken gezond, maar ze zitten vaak boordevol suiker. Met dit recept kan je zelf heerlijke gezonde repen maken en eindeloos variëren. 

Ingrediënten
Het natte mengsel:
2 grote bananen
1 eetlepel kaneel

Het droge mengsel:
50 gram rozijnen
1 eetlepel cacao
2 eetlepels chiazaad
30 gram lijnzaad
2 eetlepels geraspte kokos
90 gram havermout

Optioneel:
Pure chocola (minimaal 80 procent cacao) als topping

Benodigdheden
Oven 
Ovenschaal (ingevet met bijv. boter of kokosolie)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven op 180 graden.

Snijdt de bananen in plakken en mix het samen met de kaneel tot een glad mengsel.
banaan kaneel mueslireepPak een kom en gooi alle droge ingrediënten bij elkaar. Meng het met een lepel goed door elkaar. Voeg het bananenmengsel toe en meng alles tot een glad mengsel. Het moet goed kleverig zijn!

IMG_4362

IMG_4363

Vet een bakvorm in met kokosolie of boter en doe het mengsel er in. Druk het aan met de bolle kant van een lepel. Je kan de dikte van de laag zelf bepalen. Je kan op de bovenkant nog wat zaden aandrukken voor een leuk effect. Ik heb lijnzaad gebruikt.
mueslireep gezond zonder suikerBak het in de oven voor ongeveer 30 minuten. Haal het daarna uit de oven en laat het 5 minuten koelen. Je kan de repen er uit snijden als het nog warm is. Doordat het nog warm is kan je makkelijker mooie rechte stukken snijden en brokkelt het niet uit elkaar.

gezonde mueslireep zonder suiker
Optioneel

Over een paar van de repen (ik had er in totaal 10) heb ik gesmolten pure chocola (au bain marie) besprenkeld. Laat de chocola hard worden in de koelkast. Zorg ervoor dat deze minimaal 80 procent cacao heeft! Ook zijn er pure chocoladerepen die geen suiker bevatten voor een nog gezondere variant .

Naast deze variatie kan je nog eindeloos verder variëren met ingrediënten. Zo kan je verschillende noten en zaden toevoegen zoals walnoten, zonnebloempitten en pinda’s. En wat dacht je van pindakaas en dadels voor een extra smeuïg en zoete reep? Ook kan je in plaats van rozijnen gedroogde cranberry’s gebruiken.

Bewaar de repen in aluminiumfolie in een goed afgesloten bak. Je kan ze 1 tot 1,5 week bewaren. Handig om mee te nemen naar je werk of school!

Eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s