Zoete aardappeltaart!

zoete aardappel taart

Ooit zoete aardappel gegeten? Nee? Dan is dit een leuk recept om mee te beginnen! Zoete aardappeltaart met de scherpe, zoete smaak van rode ui en frisse tomaten.

Ingrediënten (4 personen)

6 vellen bladerdeeg, ontdooid
500 gram zoete aardappelen
2 rode uien
2 tl gedroogde tijm
360 gram cherrytomaten
2 tenen knoflook
Olijfolie
2 el balsamicoazijn

Keukenspullen
Quichevorm

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden.Vet de quichevorm in met olie en bekleed het met het bladerdeeg. Zorg ervoor dat de bladen goed op elkaar afsluiten! Vouw de overhangende randen naarbinnen, zodat je een lekkere dikke korst krijgt aan de bovenkant. Bak het deeg in de oven voor ongeveer 10 minuten,

Schil de zoete aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze gaar in water met een snufje zout voor ongeveer 10 minuten. Giet af en stamp ze fijn met wat peper en zout naar smaak.

Snijd de uien in halve ringen, halveer de tomaten en snijd de knoflook fijn. Verhit olie in een koekenpan en bak de knoflook, ui en tijm 10 min. op laag vuur. Voeg de balsamico azijn toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met wat peper en zout.

Verdeel de aardappelpuree in de quichevorm en schep het ui mengsel erop. Verdeel de tomaten erover met de snijkant naar boven en bestrooi met peper. Bak het nog ongeveer 10 minuten in de oven.

Lekker met een salade erbij!

Eet smakelijk!zoete aardappel rode ui taart

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s