Zuurkoolschotel

IMG_4076
Sinds vandaag is de herfst echt begonnen. Het was vanochtend zo koud dat ik mijn winterjas aan moest trekken! En bij het koude weer hoort natuurlijk ook lekkere voedzame schotels en stamppotten. Omdat ik zelf niet echt van zuurkool houd, heb ik het op een andere manier gemaakt, namelijk een schotel!

Ingrediënten
500 gram aardappels
500 gram zuurkool
250 gram vegetarisch gehakt
200 milliliter (kook)room
Boter
Paneermeel

Benodigdheden
Ovenschaal

Bereiding
Kook de aardappels gaar. Kook de zuurkool 5 minuten volgens de verpakking. Stamp of pureer de aardappels met de room tot een smeuïg mengsel.

Leg het gehakt in de ovenschaal. Schep hier op de zuurkool en vervolgens het aardappelmengsel. Strooi paneermeel over de aardappels en leg als laatst blokjes boter er op. Hierdoor zal er een lekker knapperig laagje ontstaan! Je kan ook geraspte kaas erover heen strooien in plaats van paneermeel en boter. (Wie houdt er niet van een knapperig laagje kaas?)

Het resultaat: een lekkere, voedzame zuurkoolschotel met zachte aardappelpuree met een knapperig laagje. Eet smakelijk!

zuurkool schotel vegetarisch

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s