Tea Time + spiraal zandkoekjes

zandkoekjes spiraal

Een warm kopje thee in de namiddag vind ik heerlijk. Na een lange dag school of stage even tot rust komen met mijn Jasmijn/groene thee met honing. En zelfgemaakte koekjes!

Ingrediënten
225 gram bloem + om te bestuiven
75 gram witte basterdsuiker
Snufje zout
Een zakje vanillesuiker
150 gram boter
1-2 eetlepels rauwe cacaopoeder

Keukenspullen
Bakpapier
Vershoudfolie
Deegroller

Bereiding
Meng de bloem, suiker, zout en vanillesuiker door elkaar heen. Voeg 150 gram koude boter toe aan het mengsel en kneed tot een samenhangende bal. Snijd de bal door de helft en kneed aan een van de helften de cacaopoeder er door heen. (Niet te veel van het deeg snoepen hè! 😉 )Wikkel de deegballen in vershoudfolie en leg het een kwartier in de koelkast.

Bestrooi het werkblad met bloem en rol beide deegbollen uit tot een rechthoekige plak van ongeveer een halve centimeter tot een centimeter dik. Leg de plakken op elkaar en rol ze op. Wikkel de rol in vershoudfolie en leg het nog een uur in de koelkast. Hierdoor wordt het wat steviger en kan je er goede plakjes van snijden.

Haal een bakplaat uit de oven en bedek met bakpapier. Verwarm de oven op 170 graden.

Haal de deegrol uit de koelkast en snijd plakjes van ongeveer een 1 centimeter.

IMG_4038

Bak de koekjes 18 tot 22 minuten. Hou ze in de gaten! Als je de koekjes uit de oven haalt, zijn ze in het midden vaak nog ietsje zacht. Je moet ze gewoon even laten afkoelen, dan worden ze heerlijk knapperig. En daarna: Smullen maar!

spiraal zandkoekjes

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s