Tortellini met geroosterde paprikasaus

tortelinni met geroosterde paprikasaus

Vandaag wilde ik pasta eten maar dan net even anders. In plaats van een potje saus te kopen heb ik besloten om zelf voor een verse saus te zorgen!

Ingrediënten (2 personen)
Drie rode paprika’s, geroosterd
Tortellini, 250 gram
Pijnboompitten, 30 gram
Mascarpone
2 tenen knoflook
Peper, zout
Italiaanse kruiden

Keukenspullen
Bakpapier

Bereiding
Leg bakpapier in de oven en verwarm de oven 10 minuten voor op de hoogste stand. Was de paprika’s en leg ze in het geheel in de oven. De paprika’s zijn klaar als het velletje zwart begint te kleuren. Dit zal ongeveer een half uur duren. Bij elke oven verschilt het dus hou het goed in de gaten!

Terwijl de paprika’s in de oven liggen, rooster je de pijnboompitten. Ik heb ongeveer 30 gram gebruikt. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder olie en keer vaak om. Na ongeveer 3 minuten zijn ze goudbruin. Leg ze op een keukenpapiertje om af te koelen.

Haal de paprika’s uit de oven en leg ze in een bak. Dek af met aluminiumfolie of leg er een bord op. Hierdoor zal het velletje loskomen van de paprika. Na 10 minuten kan je het vel er zo aftrekken. Snijdt de paprika in stukken en verwijder de steel en de zaadjes. Houd een halve paprika apart voor de garnering!

Zet een pan met water op.

Doe de paprika in een blender tot je een mooie vloeibare saus hebt. Voeg mascarpone toe om het romiger en dikker te maken. Breng op smaak met peper, zout, 2 tenen geperste knoflook en eventueel Italiaanse kruiden.

Doe de tortellini in de pan en kook volgens de aanwijzingen van de verpakking. Ik heb volkoren tortellini met ricotta en spinazie bij de Albert Heijn gekocht. Deze moest 3 minuten koken.

Giet de pasta af en voeg de saus bij de pasta. Warm de saus samen met de pasta op en roer regelmatig. Verdeel het over de borden en garneer met reepjes paprika en de geroosterde pijnboompitten.

Eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s