Quiche met walnoten, tuinerwten en tomaat


quiche tomaat walnoten tuinerwten

Vandaag heb ik een quiche gemaakt met walnoten, tomaatjes en tuinerwten. Een goed vullende quiche met een frisse noot door de zoete tomaatjes.

Ingrediënten (4 personen)
Walnoten (60 gram)
6-7 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid
1 zak waterkers (a 75 gram)
200 gram tuinerwten, extra fijn (diepvries)
4 eieren
1 beker creme fraiche (200 ml)
150 gram Boerenkaas oud 48+, geraspt
1 bakje romaatjes (250 gram)

Keukenspullen
Quichevorm, ingevet (26 cm)

Verwarm de oven op 200 graden. Rooster de walnoten in een koekenpan zonder boter of olie ongeveer 3 minuten goudbruin. Schep regelmatig om, want het verbrand snel. Laat daarna afkoelen op een bord of keukenpapier.

Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg. Het ligt aan de grootte van je vorm hoeveel plakjes je nodig hebt. Ik had er 7 nodig. Snijd de waterkers grof. Spoel de erwten onder koud water en laat uitlekken. Meng de walnoten, waterkers en erwten in een kom en verdeel het over de bodem van de quiche.

Klop de eieren los met de crème fraiche. Roer de kaas er door heen en breng op smaak met peper en zout. Giet het mengsel in de quichevorm. Snijd de tomaatjes in tweeën en verdeel ze over de quiche met de snijkant naar boven.

Bak de quiche in ongeveer 35 tot 40 minuten goudbruin en gaar. Eet smakelijk!

Voor:  IMG_3903
Na:

IMG_3905

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s