Pasta met citroen, wortel en geitenkaas

IMG_3892

Frisse zomerse pasta met geitenkaas, wortel en zelfgemaakte citroenolie!

Ingrediënten (4 personen)
250 gram winterpeen
1 citroen (schoongeboend)
75 ml olijfolie
300 gram tagliatelle (pasta)
1 bakje koriander (15 gram, fijngesneden)
200 gram zachte geitenkaas, verkruimeld

Bereiding
Schaaf met een dunschiller de wortel in de lengte. Rasp de gele schil van de citroen. Halveer de vrucht en pers 1 helft uit in een bakje.

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen van de verpakking. Als de pasta er in zit, verhit je de olie in een koekenpan met antibaklaag en voeg de citroenrasp toe. Neem de koekenpan van het vuur en laat het 2 minuten staan. Kook de plakken wortel de laatste 2 minuten met de pasta mee.

Zet de olie met citroenrasp weer op het vuur en voeg wat citroensap toe. Je kan zoveel doen als je wil. Giet de pasta af en roer de citroenolie door de pasta en wortel. Breng op smaak met wat peper en zout.

Verdeel de pasta over de borden en verdeel de kruimels geitenkaas en de koriander erover heen.

Leuk om een plakje citroen op de pasta te leggen als garnering!

Tip: Heb je geen verse koriander in huis, gebruik dan gedroogde koriander. Dit heb ik zelf ook gedaan, en er door heen geroerd. Om toch nog wat groen op mijn bord te hebben, heb ik wat basilicum gebruikt. Ook heel erg lekker! 

IMG_3884

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s