Pavlova

pavlova
Ik heb afgelopen week voor het eerst pavlova gemaakt. Wat een werk zeg! Nou ja, op zich hoef je er niet veel voor te doen, maar het stijf kloppen van het mengsel.. dat was me een werk. Maar dit lag meer aan mijn mixer dan het recept, dus als je een goede mixer hebt, don’t worry! Het is zeker het proberen waard. want het is heerlijk!

Ingrediënten (5-6 personen)
6 eiwitten, middelgroot
300 gram witte basterdsuiker
1 eetlepel maïzena

Topping
Slagroom (zelf kloppen of uit een spuitbus)
Fruit naar keuze

Keukenspullen
Mixer
bakpapier

Scheid het eiwit van het eigeel. Klop de eiwitten stijf met het suiker. Je kan al het suiker in een keer er in doen, of beetje bij beetje tijdens het mixen. Wat je zelf prettig vind. Het mengels is stijf als je er pieken mee kan maken en als je de bak een paar seconden op de kop kan houden zonder dat het mengsel er uit valt. Meng als laatst de lepel maïzena voorzichtig door het mengsel.

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven 0p 175 graden. Bekleed de bakplaat met het bakpapier en verdeel het mengsel in de vorm van een rondje. Het is dan ongeveer 5 centimeter dik.

Zet de oven op 140 graden en zet het mengsel voor 5 kwartier in de oven. De bovenkant zal een beetje bruin worden. Zet na 5 kwartier de oven uit, maar laat de pavlova er in zitten, voor nog een heel uur. Hierdoor word de binnenkant gaar.

Haal de pavlova uit de oven en smeer (of spuit) de slagroom er over heen. Verdeel daarna het fruit over de slagroom.

pavlova fruit

 

pavlova serveren

Van buiten is het knapperig, maar van binnen zacht, luchtig en smeuïg. Heerlijk! Het frisse fruit en de zoete pavlova combineert perfect. En het is helemaal niet zo zwaar, ook al lijkt het op het eerste gezicht wel zo. Eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s