Groentespies uit de oven

groentespies uit de oven

Een simpel, Italiaans gerecht, die je zowel als bijgerecht als voorgerecht kan serveren! En makkelijk van te voren te maken, zodat je niet alles op het laatste moment hoeft te doen.

Ingrediënten (4 personen)
5 eetlepels olijfolie
2 grote uien, in halve ringen
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 aubergine, in plakken
1 grote courgette, in plakken
500 gram tomaten, in plakken
Tijm ( vers of gedroogd)
Rozemarijn (vers of gedroogd)
Peper, zout
Geitenkaas, verkruimeld

Keukenspullen
Ovenschaal

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit de uienringen en knoflook een paar minuten tot ze glazig zijn. Verdeel het uienmengsel over de ovenschaal. Steek de plakken courgette, aubergine en tomaat op de spies en leg ze op de uien. Strooi de rozemarijn en de tijm over de groenten. Breng op smaak met wat peper en zout. Verkruimel de geitenkaas over de groenten en sprenkel de rest van de olijfolie erover heen. Zet de schaal in de oven voor ongeveer 35-45 minuten.

IMG_3846

Tip: Voor de geitenkaasliefhebbers: je kan ook plakken geitenkaas op de spiesen doen, in plaats van erover heen te verkruimelen. Dan proef je de geitenkaas meer.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s