Pizza Margharita met zelfgemaakt deeg!

Pizza is heerlijk. Maar als je het koopt in de supermarkt, heb je vaak te maken met te grote hoeveelheden zout, vet en conserveermiddel. Om dit te voorkomen kan je je eigen pizzadeeg maken! En helemaal niet moeilijk, je hebt er alleen wel even de tijd voor nodig. Dus ben je een dag vrij? Maak dan deze gezonde en lekkere comfort-food.

Pizza eigen deeg margharita
Ingrediënten (4 personen)
700 gram bloem
1 zakje gedroogde gist (Dr. Oetker, 3 zakjes a 7 gram)
2 el olijfolie
2 tl zout
2 tl suiker
500 ml tomatensaus (ik had gezeefde van Heinz)
2 of 3 bollen mozzarella van 125 gram
Cherrytomaten (ongeveer 24 stuks)
Basilicumplantje
30 gram pijnboompitten, geroosterd
Grana Padano of andere pittige kaas zoals Parmezaanse.

Keukenspullen
Bakpapier
Deegroller

Bereiding
Kneed voor het pizzadeeg de bloem, gist, olijfolie, zout en suiker met 400 ml lauwwarm water in een grote kom tot een soepel deeg. Dit zal een paar minuten duren. Verdeel het deeg in 4 bollen en bestuif ze met veel bloem. Laat ze op kamertemperatuur een uur rijzen. Als ze zijn gerezen voelt het deeg erg elastisch aan (als je er met je vinger zacht indrukt, veert het deeg weer terug. Ook zal het heel licht aanvoelen.)

IMG_3821

Haal de bakplaten uit de oven en leg er bakpapier op. Verwarm de oven 10 minuten voor op 220 graden.

Snijdt de cherrytomaten in kwarten en de mozzarella in plakken. Kneed het deeg en rol ze uit op een met bloem bestoven werkblad tot het ongeveer een halve centimeter dik is (de bodem zal nog een beetje rijzen in de oven.) Smeer de tomatensaus dun over de bodem en beleg met de mozzarella. Strooi eventueel nog wat kruiden over de pizza heen, bijvoorbeeld gedroogde basilicum of Italiaanse kruiden.

IMG_3825
Leg de pizza’s op de bakplaten en doe ze in de oven voor ongeveer 20 tot 25 minuten. Houd ze de laatste minuten goed in de gaten. Verwissel halverwege de bakplaten zodat de pizza’s allebei even gaar worden. Rooster tijdens het wachten de pijnboompitten in een koekenpan zonder boter of olie. Haal de pizza’s uit de oven en beleg met de tomaten, basilicumblaadjes, pijnboompitten en geraspte Grana Padano. Het eindresultaat is een knapperige, maar luchtige en frisse pizza! Natuurlijk kan je met pizza’s eindeloos variëren. Beleg ze bijvoorbeeld met champignons of stukjes ananas. Eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s