Pesto risotto

Zin in risotto, maar wil je er wel een eigen draai aan geven? Dan kan je deze risotto maken met eigengemaakte pesto! Heerlijk met Grana Padano en geroosterde pijnboompitjes. Binnen een halfuur staat dit gerecht al op tafel!

Pesto risotto

Ingrediënten (2 personen)
15 gram boter
2 sjalotten, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden of geperst
150 gram risottorijst
0.5 liter groentebouillon
3 eetlepels olijfolie
25 gram pijnboompitten
10 gram basilicumblaadjes (ongeveer 1 handje)
50 gram Grana Padano, geraspt

Keukenspullen
Wok
Koekenpan
Pan 
Vijzel of keukenmachine

Tijdens het koken merkte ik al snel dat ik te veel tegelijkertijd moest doen, dus het zal gemakkelijker zijn als je eerst de pesto maakt en de pijnboompitjes roostert, voordat je aan de risotto begint.

De pesto
Je kan hiervoor een keukenmachine gebruiken of een vijzel. Ik heb zelf een vijzel gebruikt. Als je het met een keukenmachine maakt: Mix de helft van de pijnboompitten, 1 teentje knoflook en de 3 eetlepels olijfolie. Doe daarna de basilicumblaadjes erbij en mix verder (houdt een paar blaadjes over voor de garnering.) Schep daarna 25 gram kaas erdoor heen.
Met een vijzel geldt hetzelfde: Prak eerst de olie, knoflook, basilicum en pijnboompitten tot een puree en meng het daarna met de kaas.

Rooster in een koekenpan de andere helft pijnboompitten zonder boter of olie. Ze zijn klaar als ze een beetje bruin zijn. Laat ze afkoelen op een bord of keukenpapier.

Pijnboompitten roosteren

De risotto
Vul een pan met een halve liter water en doe een half bouillonblokje erin. Je kan ook het hele blokje er in doen, dan wordt de smaak wat sterker. Door het vuur laag op te zetten zal het blokje eerder gaan verkruimelen en zich mengen met het water. Als het gemengt is zet je het vuur weer uit. Houdt de bouillon apart.

Verhit boter in de wok en fruit de sjalotten en het teentje knoflook. Voeg de risotto toe en bak 3 minuten mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg weer een scheut toe en ga zo door tot de rijst gaar is en de bouillon op. Dit zal ongeveer 20 minuten duren.

Opmaak
Verdeel de risotto over de twee borden en schep een lepel pesto erop. Verdeel de pijnboompitten en de basilicumblaadjes en eindig met de overgebleven geraspte kaas.

Tip: Om het wat frisser te maken kan je wat cherrytomaatjes erbij doen. Dat kan zowel koud, warm of geroosterd! Kies wat je het lekkerst vind. Of besprenkel een paar druppels citroensap voordat je serveert, voor een fris accent.

Eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s