Zelfgemaakte pizza is makkelijker dan je denkt!

zelfgemaakte vegetarische pizza 1

Zoals jullie weten hou ik erg van gezond eten. Zo heb ik laatst met de vriendin van mijn vader een heerlijke pizza gemaakt!
Het is erg gezond, helemaal als je het vergelijkt met een diepvriespizza. Alles is vers en je hebt niet te maken met een te grote hoeveelheid zout, wat altijd in de pizza’s verwerkt zit.
Voor 4-6 personen
Bodem
Pak Koopmans voor Wit brood
3 kleine blikjes tomatenpuree
Pak tomatenblokjes

Groenten en kaas
Venkel
Champignons
Courgette
Mozzarella
Geraspte kaas

Kruiden
2 a 3 teentjes knoflook
Kruiden naar keuze (bijvoorbeeld basilicum, oregano of tijm)

Bereiding

– Verwarm de oven op 200 graden.
– Maak dan het deeg. De aanwijzingen staan op het pak vermeld. Als je het deeg hebt gekneed, verspreid je het over een bakplaat. Dik of dun, net wat je lekker vind.
– Was de groenten en snijd ze in kleine stukjes.
– Vervolgens doe je de tomatenblokjes in een pannetje. Verwarm deze en doe de knoflook en kruiden erbij. Ondertussen kan je de blikjes tomatenpuree over het deeg smeren. Als de kruiden goed vermengt zijn kunnen de tomatenblokjes er ook bij.
– Verdeel de gesneden en gewassen groenten over de pizza. Wees niet te zuinig met champignons want deze worden een stuk kleiner door de warmte!
– Doe als laatste de mozzarella en geraspte kaas erover heen.
– Doe de pizza in de oven voor ongeveer 45 minuten. Check even of het deeg helemaal gaar is met een vork.

En smullen maar!

IMG_2187

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s